hur mår ellinor, del 2.

Gick till skolsköterskan och fick konstaterat, 38.5 graders feber. Genomled 1,5 lektion till men med mycket snälla barn!
Fick hjälp av en annan lärare som hade tid under matten vilket var skönt då min hjärna inte är på topp.
Har fortfarande svinont i halsen efter allt hostande men det går över.
.
Världens bästa farmor hjälpte till med hundarna och jag ska nu gå och lägga mig ett tag eftersom jag inte behöver släpa mig ut på promenad.
.
Imorgon tänkte jag vara frisk!

hur mår ellinor?

Idag blev det inte mycket sömn direkt. Somnade vid 20.00 i af och vaknade framåt tolv då jag höll på att hosta ut lungorna. Resterande del av natten tillbringades med feber + hosta, ingenting som kommer lägligt direkt då det är tusen sysslor att göra.
Tog en ipren och drog ut grabbarna på en 4 km promenad vid 5 och vid 8 är det dags för jobb.
.
Lillebror då? Lillebror mår bra. Han spelar, jämt. Medan jag känner mig som om jag skulle gå in i väggen när som. 2 dagar i rad har jag mest gråtit. Gråtit över banala saker så som att han inte kan hjälpa till med något eller ens släppa ut hundarna eller ta dom en kortis. Jag fixar mat och startar diskmaskin och stoppar i den och allt sånt. Jag vill slippa komma upp till matrester han inte kan slänga eller lägga i matlåda. 
Lägga mig ner och dö ett tag i all feberyra och hals-hostont.
.
Jag hoppas för guds skull att dagen går smärtfritt, men sen ska man hem och städa bort det lillebror lämnat sen middagen igår och sen laga ny. Jagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarintejagorkarinte.
Kan inte någon bara hjälpa mig, med något. Så jag får bli frisk ifred.
.
Over and out
Gnällinor.

det finns ingen ork i min kropp

känns som om jag räknat bråk och procent till ögonen blöder. *Pöh*. Iofs är matte kul, men biologi ÄR ju snäppet roligare. Som att dissikera till exempel. Eller genetik. Mhmm!
.
Träningen ja, det blev lite cykling ute med grabbarna nu när vårvädret börjar komma men då gårdagen var ett stort kaos och sömnen var dålig. Isen ligger dock kvar på golfbanan så vi har inte vågat oss gå där utan har fått gå alternativa vägar utan lössläppta hundar som betett sig som kor på första vårbetet.
.
Nästa vecka är det Skåne, skåne hallelujah. Klarade miljöbalkstentan med exakt det antalet poäng jag trodde. Är nöjd, jajamensan.

träningar

Jag pekade finger åt sjukan och drog på mig löparskorna inatt när vi inte kunde sova. Jag och Ziggy drog oss en runda och natten är verkligen skön att jogga på. Ziggy kan gå lös hela rundan trots att vi springer i "stan" och jag kan springa i min takt.
I och med isgatan så tog det dock längre tid än väntat och tiden var väl inte den bästa, men men! :) Vi har ju precis börjat!
.
Idag blev det motionscykeln som fick jobba (och jag då såklart). 2 x 5 km. Första på under 10 min och andra på lite långsammare 11 min. Men ändå, helt ok!

söndag

Internet är inte det bästa här men jag och lillebror lever. Hundarna sover mest och har fått springa lösa på golfbanan varje dag. Igår var de även hos farmor och busade i hennes trädgård. Lyxhundar! :D

men jaha?

Vaknade imorse och mådde sämst i hela världen med svullna lymfkörtlar. Lillebror har smittat sig med sin satans influensa. Ingen löpning idag alltså, men med tanke på träningsvärken hade jag nog avlidigt iofs.
Gick en 3 km med hundarna lösa tillsammans med hunden Gizmo. Ska väl släpa mig ut igen snart. *Pöh*.
Nej, idag är vi ynkliga. Förhoppningsvis går det över snart!

och hon gjorde det igen

släpade sig igenom 2km med en hund som drog bakåt och den andra som drog framåt. Det bet i lår och fötter men vi stannade inte en endaste gång och gick utan på ren viljestyrka sprang vi i 15 minuter. Det är inte bra men är banne mig en början!
Ziggy och Skrot tyckte nog matte var dum i huvudet när hon i hikingskor, leggings och pappas reflextröja gav sig ut på isgatan och kanske var jag det. Men det var skönt när vi var framme och jag stolt kunde säga att jag var 2 km närmare målet! 5 km lätt löpning till sommaren, I wish.

gissa vad jag har gjort?

Ni kommer inte tro det, men! Jag har sprungit. Drog med mig Z ut och sprang 2,5 km. Bara sådär. Jag förstår om ni är chockade, jag med. Särskilt chockad blev jag när jag upptäckte att det var SKÖNT! Har kanske slagit i huvudet.
.
Hundarna fick även leka med sin bästa vän Gizmo idag, vi gick runt golfbanan med hundarna lösa. Ska göra samma sak imorgon. Om inte träningsvärken tagit mig, mina ben är redigt möra just nu. Isgata är inte det lättaste att springa på, fyi!

sjuksyster

Lillebror har åkt på influensan, doktorn ville inte ha in stackaren så jag och farmor åkte till apoteket och köpte kurer åt honom! Sen åkte vi till ICA Maxi och handlade lite mat för fortsatt överlevnad och då fick vi varsinn semla av farmor! :D En vaniljsemla. 
Idag är det ju faktiskt semledagen så jag ska snart åka och köpa semlebullar, vilket jag glömde igår, och göra egna till mig och lillebror.
Och så ska det lagas mat förstås.
Hundarna har fått varsitt ben så de klarar sig. Dock har stackars Z ett stort "blåmärke" över hela magen. Skaren var inte snäll mot han inte :(

Deltävling 3, efteråt

Ännu en dålig deltävling och ännu en surprise gällande vilka som gick vidare.
Men vi kör väl ännu ett inlägg om låtarna!
.
Inledningen: Inte ALLS imponerad av Gina och Sarahs sång. Den var mest tråkig och en långdragen väntan till det första bidraget. Inte så mycket att hänga i julgranen alltså, förra deltävlingens inledning var mycket bättre.
.
Låtarna:
Youngblood - Youngblood: Jaha, 5 mycket sämre Eric Saadekopior och en låt av Fredrik Kempe. Catchy låt men att de stackars grabbarna i Youngblood misslyckas med att nå upp till dess poppiga nivå gör att låten sjunker lite. Blir säkert helt okej studioinspelad men grabbarnas röster håller inte hela vägen. Trots detta tog dem sig till andra chansen.
.
Maria BenHajji - I mina drömmar: första balladen den här deltävlingen och en riktig tråklåt. Förlåt mig. Den tilltalade mig inte alls och min främsta tanke var hur lång tid det tagit att tända alla ljusen. Nej, jag har nog redan glömt den trots Marias vackra stämma..
.
Mattias Andréasson - Förlåt mig: Baby förlåt mig sjunger EMD-Mattias och jag funderar än om jag ska förlåta honom för den här blundern. Svensk R'N'B med ett himla massa Babybabe, skärpning! Inte alls vad som förväntats utan jag hade hoppats på något poppigare och bättre även om Mattias säkert kommer spelas på radion. Man kan ju fråga sig om det är till svenska folket Mattias sjunger efter den här blundern, en femteplats i en deltävling är ju inget att hura över!
.
Love Generation - Just a little bit: När låten var slut vände jag mig mot sällskapet Gustav och frågade: var det bara en 3 minuter lång refräng?! Jag kommer inte ihåg resterande del utan just den catchiga refrängen som säkert kommer dansas till fastnade. Och vad hade de på sig? Räckte inte pengarna till en hel dräkt? Skärpning där med Love generation. Bättre kan ni, det såg vi förra året!
.
Carolina Wallin Perez - Sanningen: En helt okej låt, men inte i melodifestivalssammanhang. P3 kommer säkerligen spela denna flitigt och Carolinas stämma är magiskt skör.
.
Andreas Johnson - Lovelight: Andreas fortsätter att pröva lyckan och i år med en låt som har hämtat inspiration från Suede och Beautiful people, men trots detta andades låten Andreas Johnson rakt igenom och han tog sig utan svårighet till andra chansen.
.
Molly Sandén - Why am I crying: Molly såg ut som en kopia av den amerikanska sångerskan Miley Cyrus och sjöng inte helt oväntat en ballad som tog sig direkt till final. En helt okej låt men ingen jag tippat som direktfinalist utan mer till andra chansen.
.
Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel: Och till sist kom han, Björn Ranelid. Tillsammans med Flinck kanske årets mest omskrivna melodifestivaldeltagare? Låten lät som något man mixar ihop och inte alls lika hemsk som jag föreställt mig, även om en direktfinalist inte direkt var det jag såg när Björn Ranelid och Sara Li sjöng om kärlekens mirakel. Kan Björn göra en skräll och har antiröstarna makten att skicka honom till Azerbaijan?

Deltävling 2, efteråt

Vilken besvikelse, det var den första tanken som kom ut efter att andra deltävlingen var slut. Vilken otroligt, jäkla besvikelse. Ingen av artisterna levererade riktigt och det var en pina att höra resultaten när nästan ingen av de topptippade tog sig till andra omgången. Men vi börjar med en sumering av kvällen.
.
Inledningen: Ett fint pojkbandsmedley av Gina och Sarah samt Eric Saades dansare från förra året, en helt okej början och jag gillar ju pojkband ;). Att Helena inte kunde vara med märktes faktiskt inte utan Sarah och Gina höll ihop det helt okej.
.
Ulrik Munther - Soldiers: jag har fortfarande "En vanlig dag" i färsk minne sen 2009 och trodde att Sveriges nya flickfavorit skulle köra något på svenska men det blev, överraskande nog, en låt på engelska. Med munspel och gitarr spelade han in sig som en av mina favoriter i den här deltävlingen. Låten var trallvänlig och trevlig och framträdandet var väl inte så mycket krusiduller. Men helt ok, Ulrik. En finalplats är du värd!
.
Top Cats - Baby doll : Rockabillypop i alla ära. Men när småkillarna i Top Cats äntrar scen vill jag bara stänga av. The Playtones gjorde en poppig dänga förra året med the king men killarna i Top Cats misslyckas med att upprepa detta och tjejerna på scen, sjunger dom ens? Nej, jag var inte förtjust och hade inte önskat dom till andra chansen, men Sverige fann det annorlunda.
.
Sonja Aldén - I din himmel: en typisk Sonja-låt och deltävlingens enda ballad. Sonja tar inte så mycket plats, varken på scen eller med rösten och jag kan tycka att balladen faller platt om man jämför med hennes andra låtar, och kan vara så att även Sverige höll med mig där då Sonja inte ens klarade av att ta sig till andra chansen.
.
Andreas Lundstedt - Aldrig, Aldrig: Här har vi någon som aldrig gör oss besviken, discopop går alltid hem och visst hörde man alcazarsoundet? Låten hade nog gjort sig bättre på engelska och Andreas orkar inte riktigt enda fram solo utan Tess & Lina hade nog behövts i år igen. Men en helt okej låt som borde tagit sig längre med tanke på deltävlingens startfält. Men stackars Andreas och hans schlagerpop blev utslagna redan innan andra omgången.
.
Timoteij - Stormande hav: Om Ulrik är flickfavoriten är Timoteij pojkarnas favoriter. Fyra vackra damer, lite instrument och en popig folklåt. Jag vet inte hur många som kommer ihåg Kom? Stormande hav når inte upp till det poppiga som Kom hade och blir en besvikelse. Jag hade förväntat mig något mer catchy men Sverige röstade damerna till andra chansen.
.
David Lindgren - Shout it out: När David kom var reaktionen: ÄNTLIGEN! En poppig låt som säkerligen kommer spelas flitigt i sommar och visst lät han väl lite som Danny? En klar favorittippning och visst tog han sig till final tack och lov. Det är såhär det ska vara? Förutom att framträdandet var lite i underkant. Ett bättre framträdande nästa gång så blir jag nöjd!
.
Mimi Oh - Det går för långsamt: Min första reaktion var att hon liknade en färggladare version av Veronica Maggio och det var i princip den känslan jag hade hela låten. Det var absolut ingen dålig låt och jag tror säkert att vi får höra mer av Mimi Oh efter detta men i melodifestivalen höll den inte måttet. Även om jag älskade scenkläderna.
.
Thomas di Leva - Ge aldrig upp: di Levas debut i melodifestivalen efter ÅR av artist. Inga konstigheter utan en Thomas di Levalåt helt enkelt. Tyvärr räckte inte ens det ända fram utan Thomas fick nöja sig med en 5eplats. En helt ok prestation med tanke på att han slog schlagerrävarna Sonja och Andreas och det genom att bara vara sig själv!
.
Mellanakten: Elektrisk - Anniela var den låten som skulle få en ny tappning idag. En skitdålig tappning om jag får säga det själv. Blev besviken där med. Nu hoppas jag att TREDJE deltävlingen håller högre klass.
.
Mina förhandstippningar efter att ha hört första omgången var:
Till final: Ulrik & David.
Andra chansen: Sonja & Andreas.
Men två rätt av 4 är väl inte fy skam då resultatet sa:
Till final: Ulrik & David.
Till Andra chansen: Top Cats & Timoteij.
Kan bli en skräll för Top Cats, det har hänt förr och kommer

Deltävling 1, efteråt.

Så, det var väl inte jätteotippat direkt förutom att Thorsten Flinck faktiskt tog sig till andra chansen.
Programledarna var väl inte de bästa som melodifestivalen haft, men allt är bättre än 6 avsnitt av Petra Mede ;) och The Soundtrack of our lives version av Try Again var väl helt ok precis som programledarnas sångnummer. Utöver bidragen var det en sval början på schlagertåget. Hoppas resten blir bättre!
.
Bidragen:
.
Sean Banana - Sean den förste Banan: Nej, bara nej. Jag kommer ihåg Sean Banan från Floorfiller som jag och mamma var flitiga tittare av och kommer ihåg hans upptåg och kärlek till Anna Book men melodifestivalen, ärligt? Nej :/ Lite för mycket ploj och lek, som alltid med Sean Banan men man får ju ändå ge honom ett plus för den catchiga låten som säkerligen kommer spelas flitigt i sommar på dansgolven samt nynnas på festerna.  Sean Banana är ingen kung för mig i dessa sammanhang men tog sig ändå vidare till Andra Chansen. Vi ses i Nyköping..
.
Abalone Dots - på väg: Bluegrass på svenska, i princip. Fint framträdande men tråkigt. Har egentligen inget riktigt minne av låten, men tror Abalone Dots ändå är på väg in i några svenska hem genom rutan. Men tyvärr räckte det inte riktigt ända fram och AD åkte ut på en hedervärd 7deplats.
.
The Moniker - I wanna be Chris Isaak: The Moniker som hade Oh my god! att följa upp orkade inte riktigt fram och I wanna be Chris Isaak påminde starkt om en annan låt (kommer inte på vilken nu, tyvärr). Låten flög sin kos någon minut efter att den hördes och The Moniker fick nöja sig med en sistaplats i Växjö, tyvärr.
.
Afro-Dite - The boy can dance: Afro-Dite gör det de gör bäst, discopop. Inget nytt där utan den påminner om både Aquaplaya och Never let it go. Ingenting att skämmas för men det räckte inte ända fram. En femteplats och snuvade på både stora finalen och andra chansen!
.
Dead by April - Mystery: Nej, det här var inte bra DbA. Låten var som en enda stor refräng med lite growl i, ni kan bättre. En besvikelse faktiskt på Göteborgspojkarna. Dock går ju allt som påminner om något rockigt bra i melodifestivalen, Sverige gillar ju lite mysig rock och DbA tog growlen in i svenska vardagsrum tillsammans med en lite mysig refräng. Inget dunder, inga ylande pudlar men däremot en trummis i bur. Ja, det räckte ju hur som helst till en finalplats.
.
Marie Serneholt - Salt & Pepper: Påminde starkt om Alesha Dixons The boy does nothing i refrängen men Marie toppar med en halt genomskinlig, glittrig kroppstrumpa och gjorde mig rejält besviken. Däremot så är Marie snygg och låten kommer säkerligen ändå spelas runt om i Sverige. Men en sjätteplats fick forna A-teensmedlemmen nöja sig med.
.
Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen: Påminner lite om Imperiet även om Thorsten Flinck in imponerar på mig. Jag antar att det var Melodifestivalens första skräll när "Thorstis" faktiskt tog sig vidare till Andra Chansen och därmed slog ut Afro-Dite.
.
Loreen - Euphoria: Loreen, som skrällde förra året med My Heart is Refusing Me gjorde mig inte besviken i år heller. Euphoria är snyggt framfört och en redigt bra låt. Ingen vinnare i mina ögon men en värdigt finalplats. Det sägs ju att man sparar det bästa till sist och det stämde bra in på Växjö igår. Loreen räddade hela kvällen och jag ser fram emot en sommar i Euphoria.

melodifestivalen - deltävling 1 (Växjö)

Nu drar melodifestivaltåget igång igen, och vi börjar i Växjö med den första av fyra stycken deltävlingar. Jag vet, med ganska stor säkerhet att flertalet som läser den här bloggen inte har ett melodifestivalsintresse men det har jag och det är ju faktiskt min blogg ;).
.
Men, deltävling 1. Deltagande namn: Sean Banan, Dead by April, Loreen (som vi kommer ihåg från förra året), Thorsten Flinck, Marie Serneholt, Moniker (även där, förra året) och Abalone Dots, Afro-Dite.
Dessa 8 gör upp om 2 platser till den stora, svenska, finalen och 2 platser till Andra chansen. Ungefär precis som föregående år, förutom att herr Björkman ändrat lite regler (som jag faktiskt inte satt mig in i ;p)
.
Min tippning är att deltävling 1 kommer bli en hel del flum och ploj i och med Sean Banan, som jag tyvärr inte är ett större fan av, och Thorsten Flinck. I och för sig gjorde Björn Kjellman ett otippat, och faktiskt ett av mina favoritbidrag det året, nummer men att herr Flinck skulle göra en liknande succé har jag överlag svårt att se.
Dead by April, göteborgsbandet som fick ett genombrott med Losing you, verkar ha hamnat i helt fel sammanhang men rockigare låtar brukar placera sig bra i Melodifestivalen.
.
Även en gammal melodifestivalsvinnare gör come back. 2002 vann de ju Sverigefinalen och fick tävla i ESC där de kammade hem en åttondeplats om jag inte missminner. Det är såklart Afro-Dite jag pratar om som i år tävlar med låten "The boy can dance", och Sverige gillar ju gamla melodifestivalsvinnare de med så en andra chansen kan nog Afro-Dite räkna med.
.
Loreen och Moniker är ju två som man inte riktigt vet vart man har, men förra året gick det bra för båda och jag skulle tippa att Loreen och Moniker har samma tur i år igen. Jag har inte sån stor koll på dessa två ochAbalone Dots har jag tyvärr aldrig hört talas om!
Och så den sista deltagaren, Marie Serneholt, som ställt upp två gånger tidigare som deltagare och ett år som konferencier för Melodifestivalen, tävlar i år igen. Ska vi tippa på en eurodiscopopdänga? Eller en helt vanligt poppig låt? Det brukar ju vara Maries melodi. En ballad är otippat men visst sjunger hon sig till MINST andra chansen. 
Vi får se, efter halv tio ikväll.

RSS 2.0